CONTACTEER ONS
 • Jules Moretuslei 158
  2610 Wilrijk

  03 828 46 66

 [email protected]

Enkel op afspraak
 • Maandag - Vrijdag
  08u00 - 21u00

SPECIALISATIES
 •  Myofasciale therapie
 •  Osteopathie
 •  Barefoot Therapie
Maak een afspraak

Specialisaties 

MANUELE THERAPIE 

Manuele is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De therapeut onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt.  

Een manueel therapeut zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. 

Tal van klachten kunnen verholpen worden of verlicht worden door middel van manuele therapie. 

Mogelijke klachten kunnen zijn: 

 • Rug- en nekproblemen: pijn, lumbago, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, … 
 • Gewrichtsproblemen: pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, … 
 • Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid. 
 • Sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen,..  

DRY NEEDLING 

Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.  

De pijn waarmee u als patiënt geconfronteerd wordt hoeft niet altijd afkomstig te zijn van een ontsteking. Een foute werking van de spieren kan ook zorgen voor de nodige pijnen. Gelukkige kunnen wij deze met behulp van de juiste technieken perfect behandelen. 

Myofasciale therapie behandelt pijnen die veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich daardoor pijnpunten, triggerpunten (TP) genoemd.  Die veroorzaken pijnen met enerzijds een specifieke lokalisatie en anderzijds eens uitstralingszone. 

Via een correcte spierdiagnose kunnen we deze oorzakelijke pijnpunten opsporen en doelgericht aanpakken met specifieke behandelingstechnieken: dry needlingstretching, warmte… Opmerkelijk daarbij is dat triggerpunten (TP) zich niet altijd ontwikkelen in de zone waar de pijn wordt beschreven. Vaak is de oorzaak te vinden in een spier die wat verder weg ligt. Zo kan pijn aan de elleboog veroorzaakt worden door een TP in de grote borstspier of een spier op het schouderblad. 

Dat verklaart meteen waarom sommige vermeende tennisellebogen niet reageren op lokale therapie aan de elleboog of op infiltraties op de pijnlijke plaats. De oorzaak van de pijn moet soms gezocht worden op een andere plaats. Overbelasting is geen ontsteking. U hebt ondertussen waarschijnlijk al begrepen dat vele van onze klachten hun oorzaak vinden in een of andere  overbelasting. Te dikwijls krijgen deze klachten de diagnose mee van een ontsteking. 

Deze pijnen, die vaak een onderdeel zijn van een musculoskeletale dysfunctie, en hun oorzaak zijn perfect, zeer snel en efficiënt te behandelen. Het is daarom belangrijk dat we de pijn herkennen, de juiste oorzaak vinden en een passende behandelingsstrategie ontwikkelen. De myofasciale therapie, dry needling, biedt de beste oplossing in deze gevallen.  

SPORTKINESITHERAPIE 

Acute of reeds lang aanslepende sportblessures hebben een specifieke aanpak nodig. Wij begeleiden u na een sportletsel en bij een optimale terugkeer naar de sport. 

Hierbij maken we gebruik van verschillende technieken : screening naar zwakke schakels met FMS (Functional Movement Systems), specifieke oefentherapie, taping, BFR (Blood Flow Restriction training), Proinertial vliegwieltraining, ... 

Wij beschikken over 250m² oefenruimte, uitgerust met kwalitatief oefenmateriaal.  

BAREFOOT THERAPIE 

Barefoot therapie is een vrij recente vorm van therapie. Door integratie van de voeten kunnen we bewegingspatronen van het lichaam herstellen en effeciënter maken. Het doel daarbij is om klachten te verminderen of weg te nemen.  
 
Fundering van het lichaam 
De voet is het enige contactpunt tussen ons lichaam en de grond. Het is als het ware de fundering van ons lichaam. We kunnen de kritieke rol van dit lichaamsdeel binnen het bewegingspatroon dus niet langer negeren. 

Doeltreffend bij tal van klachten 
Deze concepten zijn niet enkel toepasbaar bij klachten van de voet, knie of heup. Ook patiënten met lage rugklachten kunnen hier baat bij hebben. 

Let's go barefoot!